Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

NALYSSA GREEN: Το ταξίδι συνεχίζεται

NALYSSA GREEN Το ταξίδι συνεχίζεται

 Η Nalyssa Green έρχεται από "Ταξίδι Αστρικό" (στις 24/11). Από την παιδική ηλικία και τα όνειρα μέχρι το τι κουβαλάει μαζί της η Nalyssa Green ήρθε σε επαφή με την Ιωάννα και τη Μαρία και λύθηκαν απορίες όπως για το αν διαχωρίζονται ο καλλιτέχνης από το έργο του και τι ζώδιο είναι. Επίσης μοιράστηκε πληροφορίες για τα παιδικά της χρόνια, τα μουσικά ακούσματα και τις συνεργασίες της.





    Μέσα από τις μουσικές επιρροές που είχε ως παιδί ,από τον Θάνο μικρούτσικο και την Ελληνική Rock ως τους Pink Floyd  τους Joy Division. Θεωρεί πως αυτές οι επιρροές υπάρχουν στα τραγούδια της αλλά δεν διακρίνονται εύκολα. Στην τελευταία της δουλειά μάλιστα , υπάρχει ισχυρή επίδραση  από την ελληνική λαϊκή μουσική που ακουγόταν στο σπίτι της καθώς ενηλικιωνόταν.

      Μπήκε στην διαδικασία να χαρακτηρίσει με κάποιο συναίσθημα ή κάποια αίσθηση τις δισκογραφικές δουλειές της ,πράγμα δύσκολο για τον δημιουργό. Παρόλα αυτά οι χαρακτηρισμοί που έδωσε αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό και το αποτέλεσμα της δουλειάς. Για παράδειγμα το "ταξίδι αστρικό" της διεγείρει ορμή και εκτόξευση.

    Εκτός από μουσικός ασχολείται και με το θέατρο. Όχι μόνο παίζει στις παραστάσεις, αλλά συμμετέχει και ως ηθοποιός. Όταν βρίσκεται σε μία συναυλία ή παίζει στο θέατρο η αίσθηση είναι ίδια ,δηλαδή και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει κοινό και παίζει μουσική. Όπως πάρα πολλοί άλλοι  μουσικοί που δεν ήταν το όνειρό τους να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο, έτσι και η Nalyssa ήθελε να γίνει δημοσιογράφος και να γράφει. Και η μουσική είναι τρόπος γραφής τελικά.

     Στην εποχή μας συνδέουν τον καλλιτέχνη με το έργο του, πολλές φορές σε σημείο ταύτισης. Όχι,λάθος. Για αυτό πρέπει να υπάρχει ένας διαχωρισμός. Έτσι και η περσόνα της Nalyssa δίνει τη δυνατότητα να εκφράσει πράγματα και καταστάσεις με τα οποία δεν ταυτίζεται.

Κάποιες από τις συνεργασίες που έχει κάνει έφτασαν στο επίπεδο να θεωρούνται οικογένεια. Για παράδειγμα της Δεσποινίς  Τρίχωμης και του  Logout. Δεν έκρυψε της μελλοντική της επιθυμία να συνεργαστεί με την Billie Eilish.

 



 

     Η μουσική της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με παιδικότητα. Αν κάποιος την ακούσει με κλειστά μάτια θα θεωρήσει πώς ακούει ένα μικρό κορίτσι με παιδική φωνούλα. Ο στίχος της είναι αρκετά εξωστρεφής και αφηρημένος ο οποίος βγάζει τη μελαγχολία στην επιφάνεια της.

     Όντας εναλλακτική καλλιτέχνης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτού του είδους οι καλλιτέχνες. Πιο συγκεκριμένα, η άγνοια από τους μουσικούς φορείς και μετά από τον κόσμο που υπάρχει γύρω από την ελληνική εναλλακτική σκηνή. Δεν υπάρχει ο κατάλληλος τρόπος για να προωθηθεί η δουλειά τους. Βέβαια ,επειδή έχει εξελιχθεί η τεχνολογία και ο κόσμος γενικά , ο καθένας μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του από την ηχογράφηση μέχρι την προώθηση. Σε αυτό το σημείο η Nalyssa αναφέρθηκε και στον μουσικό  της παραγωγό τον Βασίλη Ντοκάκη, ο οποίος μπορεί να δίνει και τις δικές του ιδέες ακολουθώντας το όραμα της. Η Nalyssa είναι από τις λίγες περιπτώσεις που ο καλλιτέχνης αναγνωρίζει τον ρόλο του μουσικού παραγωγού.

    Φτάνοντας προς το τέλος της κουβέντας συζητήθηκαν λίγο πιο προσωπικά θέματα. Ας πούμε  προτιμάει το Βινύλιο γιατί της αρέσει η διαδικασία της ακρόασης από αυτό, αλλά μοιάζει και πιο ανθρώπινο (Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει καν CD Player). Να σημειωθεί πως το Green που έχει το όνομά της δεν είναι επειδή είναι ΠΑΣΟΚ ή Παναθηναϊκός!!!

   Ανάμεσα στον Λάνθιμο, "Το φιλί" του κλιμτ και τη Sylvia Plath υπάρχει κάτι ρομαντικό για αυτό και τα συνδέει. Όσον αφορά το project στο οποίο συμμετέχει διασκευάζοντας τραγούδια του Leonard Cohen, θεωρεί ότι δεν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και ανανεώνει το ραντεβού με το κοινό μετά τη λήξη της πανδημίας.



Για το single "Κρεβάτι" της είπαν ότι μοιάζει με το Beauty and the Beast, πράγμα που δεν είχε σκεφτεί η ίδια, αλλά θα μπορούσε να είχε προκύψει από εκεί. Οι στιγμές που την συγκινούν είναι η επαφή με τους ακροατές την ώρα της συναυλίας και μετά. Όπως λέει και η ίδια "Νιώθω μετά από μία συναυλία ότι έχω κερδίσει πολλούς φίλους".

Το ζώδιο της είναι Δίδυμοι με ωροσκόπο Λέων και τρεις πλανήτες στο Καρκίνο. Τα συμπεράσματα δικά σας!!! Το αγαπημένο της " Κοκτέιλ" είναι το Μάι Τάι και για την νέα χρονιά εύχεται την επιστροφή στην προηγούμενη καθημερινότητα και να μην ξεχαστεί ο αγώνας που δώσαμε όλοι μαζί για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

(Ο Δίσκος "Ταξίδι Αστρικό" κυκλοφόρησε στις 4 Δεκεμβρίου 2020)



 

Τη συνέντευξη πήραν οι μαθήτριες Ευφραιμίδου Μαρία και Κουτάκη Ιωάννα το Νοέμβριο του 2020. Την επιμέλεια κειμένου είχε η Μαρία Ευφραιμίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Γειτονιά του Φοίβου Δεληβοριά

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου ο Φοίβος Δεληβοριάς εμφανίστηκε στη Misirlou Live Stage και εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία για να πάρουμε μια ακόμα συ...