Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Ο Σπύρος Γραμμένος προτείνει!

    Όλη η ομάδα αγαπάει Σπύρο Γραμμένο. Και επειδή δεν θέλαμε να χάσουμε την ευκαιρία να του μιλήσουμε και φέτος -πέρσυ είχαμε πάρει μια αξέχαστη για μας συνέντευξη-  καθίσαμε και σκεφτήκαμε μια καινούργια στήλη για το blog μας.

    Μέσω των συνεντεύξεων που ανεβάζουμε, προσπαθούμε να προτείνουμε στο κοινό μας νέα κομμάτια, ανερχόμενους μουσικούς και μπάντες. Το τι θα μας πρότειναν όμως οι ίδιοι να ακούσουμε δεν το είχαμε σκεφτεί ως τώρα. Ξεκινάμε λοιπόν αυτό το εγχείρημα με Σπύρο. 

    Εδώ μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμά μας στο Facebook

    Παρακάτω γράφουμε για σένα, (παιδιά πληρωμένα) καλές κριτικές

~ ~ ~ ~ ~ ~

 ~ ~ ~ ~ ~ ~

    - Θέλουμε να μας μιλήσεις για ένα κομμάτι που σε έχει επηρεάσει τον τελευταίο καιρό. Για ένα κομμάτι που δεν ξεκολλάει από το μυαλό σου, για τα συναισθήματα που σου προκαλεί και γιατί πιστεύεις οτι είναι αυτο;

    -  Το κομμάτι που μου έχει κολλήσει τελευταία με αυτό που συμβαίνει στην Παλαιστίνη, είναι το "Ξυπνάτε, πεθαίνω" από τους Πίσα και Πούπουλα. Αυτό το κομμάτι σιγουτραγουδάω, αυτό ακούω έτσι, πολλές στιγμές. 

Γενικά βέβαια περνάω μια περίοδο από τον Σεπτέμβρη που θέλω να ακούω instrumental. Δεν θέλω στίχο, κάπου έχουν κουραστεί τα αυτιά μου.

Αλλά κρατάτε το "Ξυπνάτε πεθαίνω", βάλτε το να παίξει.

~ ~ ~ ~ ~ ~

    Η κριτικές που θα διαβάσετε θα είναι μόνο θετικές. Ο Γραμμένος είναι ένας καλλιτέχνης που προσφέρει στο κοινό τρυφερά και αστεία τραγούδια αλλά και κομμάτια με κοινωνικοπολιτικά μηνύματα. 

 

 

 

    Αυτό ακτιβώς είναι και οι συναυλίες του. Παρόλο που πέρσυ το περιεχόμενο διέφερε λόγω του ότι παρακολουθήσαμε μιά μουσική παράσταση και όχι μιά συναυλία, η δομή ήταν παρόμοια. Το πρώτο μέρος κάπως πιο ελαφρύ και χιουμοριστικό, ενώ το δεύτερο σοβαρό. Εκτιμούμε - και πρέπει να εκτιμούμε - την μουσική που μας κάνει να σκεφτόμαστε και να προβληματιζόμαστε και ο Σπύρος (όπως ακούστηκε) προσπαθεί να αφυπνίσει το κοινό του. Άλλωστε δεν βλάπτει για μια στιγμή να πάψουμε να ασχολούμαστε με τον εαυτό μας και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις ζωές των γύρω μας.

    Στις 2 Φεβρουαρίου λοιπόν, βρεθήκαμε ξανά στο ίδιο δωμάτιο με τον Σπύρο Γραμμένο (από την μπάντα του Σπύρου Γραμμένου) και με δύο εξίσου ταλαντούχους και εξαίρετους μουσικούς, τον Χρήστο Καλκάνη και τον Μιχάλη Γαλάνη. Το live ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν και αυτό που περιμέναμε να δούμε. Όπως και πέρσυ φύγαμε με χαμόγελο, αλλά και μια πικρία για αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο μας. 

    Σας ευχαριστούμε και τους τρεις και πάλι και σας περιμένουμε του χρόνου!

~ ~ ~ ~ ~ ~


~ ~ ~ ~ ~ ~

Συμμετείχαν οι μαθητές:

Παπαδόπουλος Χαράλαμπος (φωτογραφικό υλικό), Καθηνιώτη Ολυμπία (κείμενο), Σιγλίδης Αλέξανδρος, Παπαδοπούλου Ειρήνη, Μιτσικάρη Ανδριάνα.



1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετική παρουσίαση! Η ανάρτησή σας είναι οξυδερκής και προβληματική. Σας ευχαριστούμε που μοιράζεστε την πολύτιμη οπτική σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στη Γειτονιά του Φοίβου Δεληβοριά

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου ο Φοίβος Δεληβοριάς εμφανίστηκε στη Misirlou Live Stage και εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία για να πάρουμε μια ακόμα συ...