Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Συνέντευξη Nightstalker

 NIGHTSTALKER



Οι nightstalker είναι ένα ροκ συγκρότημα το οποίο εμφανίστηκε το 1989 και αποτελείται από τον Αργύρη Γαλιατσάτο, τον Αντρέα Λάγιο , τον Τόλη Μότσιο και τον Ντίνο Ρούλο. Από τότε έχουν κάνει Έλληνες και ξένους να τραγουδάνε τα τραγούδια τους και μετράνε χρόνια επιτυχιών. Σίγουρα κανείς δεν πρέπει να τους βάλει ταμπέλες για την μουσική τους καθώς θα τους νευριάσει όπως έχουν δηλώσει και οι ίδιοι (nightstalkerband.com). Το Σάββατο 9/4/2022 είχαμε την τύχη να μιλήσουμε με τον Αντρέα (μπασίστα) πριν την συναυλία τους την ίδια μέρα όπου ήταν sold out. 

1) Ποια ήταν η πρώτη σας επαφή με την μουσική και πότε περίπου ήταν;

 - Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, μου άρεσε η μουσική, δηλαδή άκουγα κάτι στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση και τρελαινόμουνα. Οπότε μετά όταν μεγάλωσα με κέρδισε η ροκ μουσική και η heavy metal. Όσον αφορά το παίξιμο, όπως είπα μου άρεσε να ακούω ροκ μπάντες, και έτυχε να ακούω Iron Maiden, όπου ο μπασίστας είναι ο Steve Harris ο οποίος είναι φοβερός μπασίστας, και είδα ότι το μπάσο σε μια μέταλ μπάντα είναι πρώτο όργανο και απλά μου έκανε εντύπωση.


2) Πώς γνωριστήκατε μεταξύ σας;

  - Εγώ με τον Αργύρη, που είμαστε από τους πρώτους, γνωριστήκαμε επειδή ο Αργύρης είχε ένα στούντιο στα Εξάρχεια όπου έκαναν εκεί κάποιες μπάντες πρόβες, και ήταν ένας τύπος που έκανε ένα πρότζεκτ για να παίξει σε ένα live, και πήρε εμένα να παίξω μπάσο και τον Αργύρη να παίξει ντραμς. Τον Τόλη τον γνώρισα πολύ αργότερα, πρέπει να ήταν γνωστός του Αργύρη. Τον Ντίνο τον είχα δει σε μπάντες που έπαιζε.


3) Πώς προέκυψε η ιδέα για την δημιουργία του συγκροτήματος σας;

 - Αυτό δεν μπορώ να σας το πω γιατί ο Αργύρης ήταν ο πρώτος και εγώ ο δεύτερος. Κοίταξε να δεις, όταν σου αρέσει η μουσική και ξέρεις ένα όργανο, θέλεις να κάνεις μπάντα. Φαντάζομαι δεν είμαστε οι μοναδικοί. Είτε το κάνεις επαγγελματικά, είτε από χόμπι, όλοι κάνουν κάτι τέτοιο στην ζωή τους.


4) Το όνομα του συγκροτήματος σας είναι Nightstalker,πώς προέκυψε αυτό;
  
- Έψαχνε ο Αργύρης για όνομα στο λεξικό, και λέει ΑΥΤΟ. Κάπως έτσι, ήταν λίγο τυχαίο


5) Ποια είναι η κύρια πηγή έμπνευσής σας;

  - Τα πάντα στη ζωή που βιώνεις, ας πούμε εμείς δουλεύουμε σε ροκ φόρμες από την αρχή, άλλα όλη αυτή η φάση του rock n´ roll, δεν είναι μόνο ένα είδος μουσικής αλλά είναι και ένας τρόπος ζωής. Οπότε μέσα σε αυτό τον τρόπο ζωής, εμπνέεσαι για να δημιουργήσεις μουσική.



6) Ποιος δικός σας δίσκος και ποιο κομμάτι σας είναι το αγαπημένο σας;

  Σαν δίσκο μπορώ να βάλω το Use ,και για κομμάτι θα πω το Cursed από το τελευταίο μας άλμπουμ.


7) Γενικά, ποια ήταν η εμπειρία ηχογράφησης των δίσκων και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό;

 - Στην αρχή δεν έχει εμπειρία. Πηγαίνεις εκεί, μπαίνεις μέσα και στο λένε τι να κάνεις. Εμείς όταν ξεκινήσαμε, ήταν όλα αναλογικά δεν υπήρχε τίποτα ψηφιακό, δεν υπήρχαν υπολογιστές μέσα στο στούντιο, μόνο κάποια ψηφιακά εφέ είχαν βάλει. Στην πορεία μάθαμε πώς να κάνουμε τις παραγωγές μόνοι μας, όπως κάνουμε και τώρα. Μπαίνουμε μέσα στο στούντιο και ξέρουμε ακριβώς τι να κάνουμε.


8) Πώς ήταν η μετάβαση στο ψηφιακό σύστημα;

  - Στην αρχή άρεσε πολύ, γιατί ήταν κάτι εύκολο, καθαρό και εντυπωσιακό. Εκεί κέρδισε το ψηφιακό, στο ότι είναι πιο καθαρό από το αναλογικό. Μετά από λίγο, κατάλαβε ο κόσμος ότι δεν είναι αυτό. Παρόλο που είναι όντως τέλειο, κάτι δεν πάει καλά, και στην ουσία αυτό που δεν πάει καλά είναι ότι το αναλογικό είναι πιο κοντά στην φύση από το ψηφιακό.


9) Ποια ήταν μια από τις αγαπημένες σας στιγμές στην μέχρι τώρα καριέρα σας;

  - Πολλές, έχουν υπάρξει σε συναυλίες και πολλές στην δημιουργία του κομματιού.


10) Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια για την μπάντα;

  - Τώρα αυτό τον καιρό έχουμε να κάνουμε πολλές επανακυκλοφορίες, γιατί όλα αυτά τα χρόνια είχαμε υπογράψει συμβόλαια με διάφορα labels, τώρα στην περίοδο της καραντίνας τα μαζέψαμε, και θα τα επανακυκλοφορήσουμε γιατί ο κόσμος ζητάει παλαιότερα άλμπουμ. Σιγά σιγά συνθέτουμε και καινούργια κομμάτια, αλλά δεν βιαζόμαστε.



11) Πώς σας επηρέασε η καραντίνα;

  - Ήταν πολύ χάλια γιατί δεν μπορούσαμε καν να συναντηθούμε για να παίξουμε μουσική, το οποίο μας κούρασε πάρα πολύ. Ο καθένας στο σπίτι του έφτιαχνε πραγματάκια ,αλλά μέχρι εκεί.


12) Παρατηρείτε αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο κόσμος την μουσική σας από όταν αρχίσατε εώς σήμερα;

  - Βέβαια, όταν ξεκινήσαμε ,αρχές δεκαετίας 90, παίζαμε ένα είδος μουσικής που δεν μπορούσαν να το κατηγοριοποιήσουν. Λέγαν ότι είναι μέταλ, ενώ δεν ήταν. Με τα χρόνια δημιουργήθηκε μια μουσική σκηνή που την ονόμασαν stone rock, που εμείς ήμασταν από τις πρώτες μπάντες που στην αρχή μας χαρακτήριζαν alternative. Ενώ τώρα που τον έχει γνωρίσει ο κόσμος αυτό τον ήχο, οπότε είναι εξοικειωμένος. 


13) Επιβιώνετε οικονομικά μόνο μέσω της μπάντας ή έχετε κάποια παράλληλη ασχολία;

 - Ευτυχώς έχουμε καταφέρει να επιβιώνουμε οικονομικά μόνο μέσω της μπάντας. Παλαιότερα, προσωπικά, έκανα μια part time δουλειά. Ο Τόλης δούλευε κανονικά σαν λογιστής. Τώρα είναι πιο δύσκολα, γιατί μπορεί να κάνεις συναυλίες και να πάνε όλα καλά, και μετά από τρεις μήνες να μην έχεις τίποτα.



Την συνέντευξη πήραν οι μαθητές: Ανδρονίκη Βότση, Δέσποινα Μαντά, Μαργαρίτα Κουρτέση και Χαράλαμπος Παπαδόπουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνέντευξη με τους Embargo και ο δίσκος τους High Seas!

  Η παρακάτω συνέντευξη έγινε στις 17 Δεκεμβρίου του 2023. Λόγω δικού μας λάθους δεν ανέβηκε τότε. Ζητάμε συγνώμη από το συγκρότημα και τους...