Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

 

Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Θεοδωρίδη, ιδιοκτήτη του μπαρ «Νόστος»

Θέμα συνέντευξης: Η άποψη του κ. Θεοδωρίδη για την Ελληνική μουσική σκηνή

Στην ελληνική μουσική σκηνή βλέπω ότι υπάρχουν μπάντες κυρίως με αγγλόφωνο στίχο που διαγράφουν πάρα πολύ καλή πορεία, κάνουν δισκογραφίες και πολύ καλές δουλειές. Κάποιες από αυτές καταξιώνονται και γίνονται ευρέως αποδεκτές. Υπάρχει μια δυναμική πάρα πολύ καλή ώστε να γίνονται και ποιοτικές δουλειές, το ζητούμενο είναι ποια θα είναι η εξέλιξη τους στη συνέχεια, από την άποψη αν μπορούν να απορροφηθούν από τον κόσμο, να ακουστούν και να έχουν εξέλιξη μεμονωμένα.

Σε σχέση με το παρελθόν, στο κομμάτι της Ελληνικής σκηνής και της αγγλόφωνης υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη εξέλιξη, δηλαδή διαπιστώνω πολύ ποιοτικά πράγματα και όχι μόνο από αυτά που έχουν γίνει γνωστά, αλλά και από τοπικά σχήματα που έχουν κάνει αξιόλογες δουλειές. Για παράδειγμα στο εξωτερικό έχουμε μπάντες όπως τους «Nightstalker».

Ζώντας μέσα σε ένα μαγαζί που κάνει συνεχώς συναυλίες μπορώ να πω ότι υπάρχει μια υποβάθμιση του θεσμού της συναυλίας τα τελευταία χρόνια. Το ίντερνετ είναι καλό και κακό όσο αφορά στη μουσική. Παλαιότερα αγοράζαμε βινύλια, ο κόσμος αναζητούσε περισσότερο τη μουσική, πήγαινε σε κέντρα για να ακούσει μουσική που δεν είχε εύκαιρη στο σπίτι του, ενώ τώρα έχουμε εύκολη πρόσβαση σε όποιο μουσικό κομμάτι θέλουμε. Τώρα όλοι μας τη θεωρούμε δεδομένη (ίσως γιατί είναι) αφού έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε μουσική ανά πάσα στιγμή. Έτσι έχει πλέον χαθεί η “δίψα” και η ανάγκη για να ακούσουμε. Από το 2013 και μετά υπάρχει μία απαξίωση για τη μουσική. Απογοητευτικό είναι επίσης ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το καινούριο, για τα άγνωστα σχήματα. Ο κόσμος δεν ψάχνεται, αλλά έρχεται στα γνωστά. Μπορεί να έρθουν σε γνωστά και τοπικά συγκροτήματα των φίλων τους. Όσων αφορά τους νέους καλλιτέχνες δεν υπάρχει τόσο μεγάλη απήχηση. Δεν εξαρτάται από εμάς δυστυχώς αλλά από τον κόσμο. Το θέμα είναι να αρχίσει ο κόσμος να στηρίζει και τα άγνωστα συγκροτήματα για να βγουν στο μέλλον και νέες μπάντες που θα γίνουν γνωστές.

Για τις μικρές μπάντες  φτιαχτήκαν αυτοί οι μικροί  χώροι. Δεν υπάρχουν πολλά μικρά μαγαζιά στη βόρεια Ελλάδα, επειδή οι επιχειρηματίες δεν βρίσκουν λόγο. Το ζητούμενο  είναι το πώς συμπεριφέρεται  ο κόσμος. Αν δεν μπορεί να στηρίξει συναυλίες και καινούργιες μπάντες θα σταματήσει αυτή η αλυσίδα, πρέπει ο κόσμος να ψάχνεται εφόσον τους ενδιαφέρει και να στηρίζουν διάφορα άγνωστα μουσικά event.


Συντακτική ομάδα: Κουρτίδης Απόστολος, Κυλίτση Αργυρώ, Παπαδόπουλος Χαράλαμπος, Παπαδοπούλου Ελισάβετ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Γειτονιά του Φοίβου Δεληβοριά

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου ο Φοίβος Δεληβοριάς εμφανίστηκε στη Misirlou Live Stage και εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία για να πάρουμε μια ακόμα συ...