Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Keep Shelly in Athens



KEEP SHELLY IN ATHENS

     Oι Keep Shelly in Athens είναι ένα ντουέτο που κατάγεται από την Ελλάδα. Δημιουργήθηκε από την Σάρα Π. και τον RΠ το 2010, όταν ο RΠᴙ ξεκίνησε να ψάχνει κάποιον να ερμηνεύει τα τραγούδια του. Μετά από λίγο διάστημα η Σάρα Π. παραιτήθηκε και την θέση της πήρε η Myrtha και λόγω της επανάληψης του ίδιου συμβάντος, η σημερινή τραγουδίστρια των Keep Shelly in Athens είναι η Jessica Bell. Η μουσική τους ονομάζεται down-tempo ηλεκτρονική μουσική με στοιχεία από dream pop, η οποία εμπνέεται από τους ρυθμούς της πόλης. Το πρώτο τους άλμπουμ δημιουργήθηκε την ίδια χρονιά και ονομάζεται In Love With Dusk. Φυσικά, λόγω της επιτυχίας τους, δεν σταμάτησαν εκεί, με αποτέλεσμα να έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα 3 άλμπουμ, 3 EPs και 7 singles. Έχουν εμφανιστεί σε 57 πόλεις, σε 15 χώρες. Έχουν πραγματοποιήσει 4 περιοδείες στην βόρεια Αμερική καθώς και 2 στην Ευρώπη. Έχουν παίξει ζωντανά σε πολλά γνωστά φεστιβάλ, όπως το Fun Fun Fun Festival στο Ώστιν του Τέξας, το Parklife Festival, το Great Escape Festival και το Coachella Festival στην Καλιφόρνια. Τέλος έχουν συνεργαστεί με πολλούς ταλαντούχους καλλιτέχνες, όπως οι Steve Mason, Blood Diamonds,Τycho και Disclosuro.

 Τα μέλη του συγκροτήματος:
Sarah P.
Jessica Bell
Myrtha



Τα άλμπουμ τους είναι τα εξής:

2017~ PHILOKALIA

2015~ NOW I AM READY

2013~ AT HOME και RECONSTRUCTED BY SASHA

2011~ OUR OWN DREAM , CAMPUS MARTIUS και KEEP SHELLY IN ATHENS

2010~ IN LOVE WITH DUSK

Κάποια από τα καλύτερα τραγούδια τους είναι τα παρακάτω:

-OUR OWN DREAM

-WE WANT MORE

-FLYWAY
-OOSTENDE






O παρακάτω διάλογος είναι ένας συνδυασμός από τις σημαντικότερες ερωτήσεις από διάφορες συνεντεύξεις των Keep Shelly in Athens:


-Tι είναι η Κυψέλη σαν τόπος για εσάς;

Οι πρώτες εικόνες, παιδικές αναμνήσεις, ένας τόπος που μας ηρεμεί τα Σάββατα και τις Κυριακές εδώ και χρόνια.


- Πώς είναι να φτάνεις από την Κυψέλη… στα αυτιά όλου του κόσμου;

Αυτός είναι ο στόχος. Έχουμε κάνει βήματα αλλά έχουμε δρόμο ακόμα...


- Με τι μουσική «ανατραφήκατε» και μεγαλώσατε; (ξένη, ελληνική, μουσική που έπαιζε στο σπίτι και τη γειτονιά, συναυλίες που σας καθόρισαν, το πάζλ…);

Πριν αρχίσουμε να επιλέγουμε το τι θα ακούμε, από το σπίτι σε μικρή ηλικία ακούγαμε μουσικές από Beatles, Χατζηδάκι, Κυπουργό, Μαρίκα Παπαγκίκα, Βέμπω, Εντιθ Πιαφ, Βίκυ Λέανδρος… μεταξύ άλλων βεβαίως. Αργότερα ανακαλύψαμε «μόνοι μας» τους Cocteau Twins, τους Nits, την Kate Bush, τους Massive Attack, τους Portishead, τους Στέρεο Νόβα, τα Ξύλινα Σπαθιά, τις Τρύπες κλπ.

- Ποια προβλήματα συναντήσατε στα πρώτα βήματα;
Το οικονομικό είναι τεράστιο πρόβλημα όπως και το να φτάσει η μουσική σου σε ένα ακροατήριο. Μέρος της λύσης και των δύο αυτών προβλημάτων είναι το internet.

- Δεν αποκαλύπτετε την ταυτότητα σας. Για ποιο λόγο αυτό;
Το να προσθέσουμε ένα δυο ονόματα σαν πληροφορία σε κάποιες συνεντεύξεις μας δεν νομίζουμε ότι ενδιαφέρει πολλούς. Αυτό που θέλουμε να προβάλουμε είναι η μουσική μας. Όποιος θέλει να μας γνωρίσει παρόλα αυτά μπορεί να το κάνει στις συναυλίες μας.

- Τι προσδοκείτε από τη ζωή, γενικά…;
Υγεία, έμπνευση, αγάπη.

- Η μουσική σας με τρεις λέξεις;
Δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την μουσική μας με κάποιες κλισέ λέξεις ή εκφράσεις. Ακούστε την και χαρακτηρίστε την όπως θέλετε.

- Ποιο βίντεο θέλετε να βάλουμε κάτω από αυτή τη συνέντευξη και γιατί;
Σίγουρα το video του “Our Own Dream” που σκηνοθέτησε για εμάς ο Θανάσης Τσιμπίνης. Είναι το πρώτο μας επίσημο video.





 Keep Shelly in Athens - Our Own dream



Πηγές συνεντεύξεων:

http://www.doctv.gr

http://www.in2life.gr 


Επιμέλεια: Φωτεινή Χατζηνικολάου, Μιχαέλα Τσαγγάλα, Μαρία Αθανασοπούλου, Αλεξάνδρα Ισαακίδου
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Γειτονιά του Φοίβου Δεληβοριά

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου ο Φοίβος Δεληβοριάς εμφανίστηκε στη Misirlou Live Stage και εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία για να πάρουμε μια ακόμα συ...