Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Tango With Lions

Tango with lions
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ψάχνοντας για έναν εναλλακτικό ήχο και ταυτόχρονα για ένα συγκρότημα που εμείς δεν γνωρίζαμε ανακαλύψαμε τους  Tango with lions.
Χαρακτηρίζονται ως indie/alternative.
Όπως καταλαβαίνετε  είναι ένα ελληνικό συγκρότημα. Μέλη του είναι οι Νίκος Βεργέτης, Jim Staridas, Θοδωρής Zευκίδης, Nτένης Μόρφης, Μαρία Σαχπασίδη και φυσικά η κεντρική φωνή του συγκροτήματος Κατερίνα Παπαχρήστου.
Οι Tango with lions ξεκίνησαν ως σχήμα, "μουσική κολεκτίβα", το 2007.
Το πρώτο τους άλμπουμ "Verba Time" κυκοφόρησε το 2010, ο οποίος δίσκος έχει λάβει εξαιρετικά καλές κριτικές. Από το συγκεκριμένο δίσκο έχει κάνει την  μεγαλύτερη επιτυχία  το τραγούδι "In a Bar" το οποίο έχει σπάσει ρεκόρ ακροάσεων  στο youtube. Ύστερα, ακολούθησε το δεύτερο άλμπουμ "A long walk" την άνοιξη του 2013. Φέτος τον Ιανουάριο κυκλοφόρησε το "The light".

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Ιωάννα Σούλα:
"Είναι ένα συγκρότημα που εύκολα θα το χαρακτηρίζαμε διαφορετικό. Μολονότι τα τραγούδια μας ακούγονται  ιδιαίτερα απλά, πίσω από αυτά  διακρίνεται ένα, μεγάλο σε άτομα, συγκρότημα. Ο αγγλικός στίχος και η καλή προφορά, μας κάνουν να ακούμε τα τραγούδια τους ξανά και ξανά. Ένα απλό κομμάτι καταλήγει σε ένα σύνθετο εφόσον μπλέκονται πνευστά κόντρα στην μελωδία .Υπάρχει δηλαδή η σταθερή μελωδία αλλά δεν την αφήνουν ανεπεξέργαστη καθώς προσθέτουν διάφορους ήχους. Σαφώς όμως  σαν δίσκος έχει και πιο ήρεμα κομμάτια όπως το "On the floor". Το συγκεκριμένο τραγούδι μας προκαλεί ρίγος με το βάθος που διαθέτει."

Ιωάννα Κουτάκη:
"Η μουσική τους είναι πρωτότυπη και η χρήση του αγγλικού στίχου σε συνδυασμό με την μελωδία προκαλεί τον ακροατή να δώσει σημασία στο νόημα των στίχων. Προσωπικά, μου θυμίζει σε πολλά σημεία μουσική 70's & 80's και αυτό που με εξέπληξε αρκετά είναι τα όργανα που χρησιμοποιούν και οι συνδυασμοί τους. Είναι κάτι διαφορετικό μέσα σε έναν χώρο που παρουσιάζονται τα ίδια και τα ίδια."

Άννη-α Κυρακοσιάν:
"Το συγκρότημα Tango with lions χρησιμοποιεί  μια ιδιαίτερη μουσική και είναι πραγματικά ένα ταλαντούχο συγκρότημα διότι εκτός από το ταλέντο όλων των μελών αυτής της ομάδας, ο καθένας εκφράζεται μέσα από την μουσική του με δικό του τρόπο. Το συγκεκριμένο συγκρότημα δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία και την βοήθεια  της Κατερίνας (Kat) Παπαχρήστου, η οποία συνήθως έχει την επιμέλεια στους στίχους των τραγουδιών και ταυτόχρονα είναι μια υπέροχη ερμηνεύτρια η οποία, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, παρουσιάζει κάτι δικό τους."  


Οι Tango with lions  είναι ένα πολύ ταλαντούχο συγκρότημα το οποίο σιγά σιγά καταφέρνει να δημοσιοποιείται και να αξιολογείται θετικά από το κοινό για την εργασία και τον κόπο του και να γίνεται πολύ πιο αποδεκτό  από το κοινό!!!

Επιμέλεια: Άννη-α Κυρακοσιάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Γειτονιά του Φοίβου Δεληβοριά

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου ο Φοίβος Δεληβοριάς εμφανίστηκε στη Misirlou Live Stage και εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία για να πάρουμε μια ακόμα συ...