Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Μέσα στο όνειρο των Marva von Theo!

Είδαμε/ακούσαμε: Marva Von Theo
Μέρος: Nostos bar/live
Ημερομηνία: 11 Ιανουαρίου 2018



Πέμπτη βράδυ. Η σκηνή του Nostos φωτίζεται στα μωβ και μοιάζει έτοιμη να υποδεχτεί τα νεαρά, ταλαντούχα παιδιά με τα οποία είχαμε την χαρά να συζητήσουμε, μόλις μια μέρα πριν. Μια εμφάνιση που αναιρεί για λίγο την φωτεινή προσωπικότητα των δύο καλλιτεχνών και χάνεται στους σκοτεινούς και ατμοσφαιρικούς δρόμους της ηλεκτρονικής μουσικής.


Επιμέλεια φωτογραφιών: Μαρία Αθανασοπούλου- Νένα Καρασακαλίδου


  Χωρίς να είχε κυκλοφορήσει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς τους (το debut album τους 'Dream Within A Dream') και χωρίς η μουσική τους να χαρακτηρίζεται από αναμενόμενες μελωδικές γραμμές και πιασάρικα ρυθμικά μοτίβα, η Marva και ο Theo κατάφεραν να κερδίσουν το στοίχημα που έθετε εξ'αρχής το ύφος της μουσικής τους: να αποδώσουν και να υποστηρίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα διαφορετικό και ασυνήθιστο live. Η πολύωρη δουλειά που κατέβαλαν τόσο κατά την δημιουργία των κομματιών όσο και κατά την προετοιμασία της live εμφάνισης, ήταν ευδιάκριτη καθώς η σιγουριά και των δύο επάνω στην σκηνή δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των παραπάνω. Συντονισμένοι, ζωντανοί και παθιασμένοι στο ίδιο επίπεδο και τελικά, η επικράτηση της αίσθησης πως η επικοινωνία που μοιράζονται, είναι ουσιαστική.

Επιμέλεια φωτογραφιών: Μαρία Αθανασοπούλου- Νένα Καρασακαλίδου

   Από την μια η εξωστρεφής (τουλάχιστον σκηνικά) Marva, με την όμορφη χροιά και φωνή της που ταίριαζε εξαιρετικά με τον ήχο της ηλεκτρονικής μουσικής και την ιδιαίτερη ερμηνεία των κομματιών μέσα από την σκηνική της παρουσία και από την άλλη ο Theo, με τον εσωτερικό δυναμισμό του, την εμφανή αφοσίωση του στον τομέα της μουσικής και την βεβαιότητα πως εκείνη την στιγμή η μουσική διασταύρωνε ακριβώς το στυλ του, συνέθεσαν μια εμφάνιση που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και να μην αγγίξει τους ενδιαφερόμενους ακροατές. Δύο νέοι δημιουργοί που χάρισαν στο κοινό κομμάτια και διασκευές οι οποίες δεν θύμιζαν τίποτα το συνηθισμένο και δημιούργησαν την συνθήκη μιας ξεχωριστής βραδιάς.

Κάτω από την σκηνή, είναι φανερό πως τα δύο παιδιά εμφανίζουν έναν διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν που παρουσιάζουν στην σκηνή. Στην σκηνή πρώτα φωτίζουν τις κρυμμένες εκδοχές τους και έπειτα τις συνδυάζουν με σκοπό να αγγίξουν το κοινό. Χρειάζονται μεγάλα αποθέματα αντοχών και ικανοτήτων για να παρουσιάσεις κάτι ποιοτικό με το οποίο δεν έχει εξοικειωθεί η πλειοψηφία του ελληνικού κοινού. Χρειάζεται επίσης ταλέντο για να μεταμορφώνεσαι, να εναλλάσσεσαι, να μεταδίδεις τον σφυγμό της δουλειάς και των συναισθημάτων σου. Και είναι σχεδόν δεδομένο πως τα δύο αυτά παιδιά διαθέτουν αρκετές αντοχές, αρκετές δυνατότητες και αρκετό ταλέντο ώστε να συμβάλουν έμπρακτα στον επαναπροσδιορισμό των ακουσμάτων του ελληνικού κοινού: να το χωρέσουν δηλαδή μέσα στο δικό τους όνειρο...


Επιμέλεια φωτογραφιών: Μαρία Αθανασοπούλου- Νένα Καρασακαλίδου

Επιμέλεια: Λαμπρινή Σούλα
Κριτική συναυλίας: Λαμπρινή Σούλα, Μαρία Αθανασοπούλου, Χαρά Σουμάδη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Γειτονιά του Φοίβου Δεληβοριά

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου ο Φοίβος Δεληβοριάς εμφανίστηκε στη Misirlou Live Stage και εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία για να πάρουμε μια ακόμα συ...