Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Μητέρα Φάλαινα Τυφλή


 Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή είναι ένα μουσικό συγκρότημα που αναδύθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι της 1ης Ιουλίου 2006. Η καταγωγή όλων είναι από την περίφημη Αθήνα και από εκεί άρχισε και το δημιουργικό ταξίδι τους για να μαγέψουν όλους εμάς με την πανέμορφη μουσική τους.
   Είναι ένα πολυμελές ομαδικό σχήμα ηλεκτροακουστικής Alternative Soul Rock/Power Folk αλλά και ένα μουσικό όχημα έντονης έκφρασης με πολύ έμφαση στα διηγηματικά τραγούδια, στις συμφωνικές ενορχηστρώσεις και στην αφοσίωση στο ομαδικό πνεύμα.
 Έχουν εμφανιστεί σε αρκετές γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας. Τον Μάιο του 2007 ηχογράφησαν το πρώτο τους promo/cd με τίτλο ''Πλαγκτόν'', το 2009 ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις της πρώτης ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλείας τους με τίτλο ''Ορχήστρα στον Βυθό''.
   Οι ισχυρές δημιουργικές επιρροές τους, όπως των Waterboys, Arcarde Fire, Dave Matthews και του Paul Weller αλλά επίσης και την τραγουδοποιία των Βαγγέλη Γερμανού, Δήμου Μούτση και του Θανάση Παπακωσταντίνου, μας ταξιδεύουν στα πλούσια ηχοχρώματα τους και αυτό κάνει και την εμπειρία στην συνάντηση με την Φάλαινα, εξαιρετικά μελωδική και κυματομορφικά συναρπαστική.


Μέλη
Διαμαντίδης Διαμαντής - Κιθάρα, Φωνητικά
Κοκκινάκη Τζωρτζίνα - Βιολί, Φωνητικά
Κραουνάκης Μιχάλης - Σαξόφωνο
Μητσιάκης Λάμπης - Τρομπόνι, Μαντολίνο
Συσκάκη Ειρήνη - Βιολί
Πέπελας Σωτήρης - Τρομπέτα
Γουζίου Μυρτώ - Βιολοντσέλο
Πουλιού Λευτέρης - Πιάνο / Πλήκτρα
Σταυριανός Θοδωρής - Ηλεκτρικό Μπάσο
Γιαννίκιος Μανώλης - Τύμπανα

Επίσης από το γρουπ έχουν περάσει και οι
Λευτέρης - Τρομπέτα
Νατάσσα - Βιολί
Βαρθάλης Λευτέρης - Ηλεκτρικό Μπάσο
Κρίτων - Τύμπανα
Αδαμόπουλος Κώστας - Πιάνο / Πλήκτρα, Φωνητικά
Λάμπης - Κιθάρα
Δράκου Αίγλη - Τσέλο
Αγγελική - Βιολί
Γιώργος - Κοντραμπάσο
Ματσούκας Γιάννης - Τύμπανα


Προσωπικά σχόλια και γνώμες


  • Κάτι διαφορετικό για μένα αλλά  μου αρέσει αρκετά η μελωδία,ο συνδυασμός πολλών οργάνων που το κάνει και ξεχωριστό, γιατί δεν βάζουν μόνο τα βασικά όργανα αλλά γίνεται ένας ''τυφώνας'' με διάφορα όμορφα ακούσματα.
  • Η μουσική τους φέρνει μια ωραία ατμόσφαιρα άλλοτε χαρούμενη και άλλοτε λυπητερή και πιστεύω πως αυτό το κάνει και αρκετά ελκυστικό.
  • Τέλος, για να είμαι και ειλικρινής, δεν θα ήταν κάτι που θα άκουγα στον ελεύθερο μου χρόνο αλλά πιστεύω πως σε μία συναυλία τους, άνετα θα πήγαινα για να ζήσω και κάτι το διαφορετικό, γιατί η μουσική φυσικά είναι για να ανακαλύπτεις καινούργια πράγματα, ακούσματα κλπ. αλλά επίσης και να γνωρίζεις και καινούργιους ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα γιατί ούτως ή άλλως η μουσική μας ενώνει.


Τραγούδια και φωτογραφίες τους:





                            ΜΗΤΕΡΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΥΦΛΗ



Sites και πληροφορίες από:
Χαριτίνη Καρακατσάνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Γειτονιά του Φοίβου Δεληβοριά

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου ο Φοίβος Δεληβοριάς εμφανίστηκε στη Misirlou Live Stage και εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία για να πάρουμε μια ακόμα συ...