Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Bokomolech

    Οι Bokomolech είναι ένα συγκρότημα από την Αθήνα. Τα μέλη του συναντήθηκαν το 1991 στο Πολυτεχνείο, όπου σπούδαζαν αρχιτεκτονική. Μετά από μια περίοδο πειραματισμού με τη σύνθεση, κατέληξαν στον συνδυασμό ενός τραγουδιστή (Δημήτρης Ιωάννου), δύο κιθαριστών (Κώστας Ραγκούσης, Εύη Φραγγεδάκη), μιας μπασίστριας (Λίλα Κατερινάκη) και ενός ντράμερ (Βλάσης Καραγιάννης). Η σύνθεση αυτή κράτησε μια δεκαετία.
    Τα τραγούδια τους αποτελούν ιδιόμορφες μίξεις συνηθισμένων στοιχείων. Αυτό οφείλεται τόσο στην συνθετική διαδικασία, που συνίσταται στον συλλογικό αυτοσχεδιασμό πάνω σε μελωδικές γραμμές που προτείνονται κατά τις πρόβες, όσο και στις ποικίλες επιρροές τους.
    Κατά διαστήματα, οι Bokomolech εμφανίστηκαν πολλές φορές στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες ελληνικές πόλεις. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων στο Rock of Gods festival και στα δύο πρώτα Rockwave.
    Ακολούθησε μια περίοδος εσωστρέφειας και σπάνιων εμφανίσεων, έως το 2008, όταν στους τέσσερις πια Bokomolech, προστέθηκαν ο Τάσος Πρωτόπαπας (keyboards και λούπες) και η Χριστίνα Κεσσεσιάν (κιθάρα). Τα νέα μέλη έδωσαν μια νέα δυναμική στο σχήμα που οδηγήθηκε και πάλι στο στούντιο το καλοκαίρι του 2009. Μετά από μια αργή αλλά επίμονη διαδικασία επιλογών και επεξεργασίας, οι Bokomolech κατέληξαν στα δέκα κομμάτια του "Mass Vulture", που κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο του 2012, σε LP και CD από την Inner Ear.

Επιμέλεια: Σελαμήογλου Φατός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Γειτονιά του Φοίβου Δεληβοριά

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου ο Φοίβος Δεληβοριάς εμφανίστηκε στη Misirlou Live Stage και εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία για να πάρουμε μια ακόμα συ...